admin blogja

Oláh Ibolya megasztár énekes életrajza

  életrajz   énekes   megasztár   Oláh Ibolya1978. január 31-én SZÜLETETT NYÍREGYHÁZÁN. Szülei lemondtak róla, így csecsemőotthonba került, majd különböző gyermekotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedett, ahol AUTODIDAKTA MÓDON TANULT ÉNEKELNI ÉS GITÁROZNI.

Omega szenzációs látvány együttes története

Omega együttes, Omega életrajz, Omega zenék,Az Omega együttes az elmúlt négy évtized alatt lelkes fiatalok beatzenekarából az ország egyik legismertebb, itthon és külföldön is nagy sikereket elért zenekarává nőtte ki magát. A történet akkor kezdődött, amikor a József Attila és a Petőfi Sándor Gimnázium két osztályzenekara 1959-ben egyesült. A két osztályban ekkor már ott vannak az együttes mai napig meghatározó kulcsfigurái (Benkő László, Kóbor János), de ekkor még az egész nem több, mint örömzenélés, ami az egész világon végigsöprő rock and roll láz hatása.
Omega együttes teljes története>>

 

ILLÉS LEGENDÁS EGYÜTTES TÖRTÉNETE

•	Bródi jános  •	fonográf együttes zenék  •	Illés együttes  •	pop-rock  •	Sörényi LeenteAz Illés-sztori kétségkívül a legismertebb karriertörténet a magyar rocktörténetben.
Az együttes pályafutásáról könyvet írtak, filmet készítettek, Illésék lemezeit, fényképeit, a klubtagsági igazolványokat, a koncertjegyeket ma is nagyon sokan - talán nem túlzás a százezres szám - őrzik ereklyeként, elmúlt ifjúságuk szép emlékeként. Az Illés volt a magyar Beatles, "az" együttes, a nemzedéki zenekar, az új bálvány, amely megtestesítette, megvalósította egy új nemzedék álmait, amibe beleképzelhettük mindazokat a vágyakat, amelyek végül is nagyon sokunk életéből kimaradtak. Az Illés külön fejezet a magyar ifjúsági kultúra, de talán megint nem túlzás, a század második felének magyar kultúrtörténetében is. Fellépésükkel nemcsak a

HUNGÁRIA EGYÜTTES ÉS FENYŐ MIKLÓS

HUNGÁRIA EGYÜTTES ÉS FENYŐ MIKLÓS, Fenyő Miklós 1947 március 12-én született Budapesten, a XIII. kerületben Újlipótvárosban, Angyalföld határán. 
Édesapja, Fenyő Elemér gépészmérnők volt, Édesanyja, Gonda Alice kozmetikus. 

Neoton Familia - első legsikeresebb discós együttes

neoton discó zenék, neoton együttes életrajz, Neoton Familia együttes, magyar megasztár, 1965-ben két KÖZGÁZ-os fiatal, Pásztor László és Galácz Lajos az akkori divatnak megfelelően egy Mikulás-napi egyetemi versenyre beat-zenekart alapított. A versenyen két zenekar indult a könnyűzenei kategóriában, a Neoton, akik csehszlovák gitárjuk márkájáról nevezeték el magukat, második helyen végzett. Senki sem gondolta volna, hogy pont belőlük fog kinőni Magyarország egyik legsikeresebb és legtöbbet vitatott könnyűzenei jelensége.
Három évet kellett várnia Neotonos fiúknak ahhoz, hogy az első sikereket elérjék. Immáron Balázs Ferenccel a billentyűk mögött 1968-ban a Neoton megnyerte az Országos Ki Mit Tud? vetélkedőt a Nekem eddig Bach volt mindenem című dallal. Ugyanebben az évben még megjelent a „Kell, hogy várj” a Neoton első olyan sikere, amelyet a mai napig játszanak a rádiók.

Dolly Roll együttes életrajza - disco együttes

1980-ban csatlakozott Dolly a Hungáriához. Ebben a felállásban rekordokatDolly Roll együttes életrajza, disco együttes, magyar megasztár,
 értek el: 2 platina- és 4 aranylemez. 1983. június 26-án az együttes átalakult: megszületik a Dolly Roll: Dolly, Flipper Öcsi, Novai Gábor, Kékes Zoltán, Fekete Gyula és Zsoldos Gábor. "Vakáció" c. nagylemezük nagyon jól sikerült, pillanatok alatt felkerültek a magyar popzene élére. Három hónap alatt aranylemez (100 000 példány), majd további két
> hónap múlva platinalemez (250 000 példány). Nagyot lendített a hírnevükön a Budapest Sportcsarnokban rendezett koncert, majd az 1984. évi turné 50 elõadással.

A következõ években 4 arany-, 1 platina- és 1 gyémántlemezt (1 000 000 példány) gyüjtenek be. Újabb Sportcsarnokbeli koncert, újabb turné.

Dobos Attila - orvosból zeneszerző.énekes

Dobos Attila - orvosból zeneszerző.énekesDobos Attilának nem találni, komolyabb életrajzi leírás, amit tudni lehet róla a következők:
Született 1941. április 27, közreműködött 1960-1990 között, mint táncdal zeneszerző, énekes
Dobos a 60-as évek második felében énekelte legnagyobb sikereit. 1968-ban válogatáslemeze jelent meg, amit utóbb betiltottak. Későbbi feleségével, Mary Zsuzsival is fellépett, akitől időközben elvállt. külföldre költözött, fogorvos. Dalait azonnal minden akkori rádióállomás műsoráról levették, a lemezét a lemezboltokból bevonták megsemmisítésre. Közben visszatért hazánkba, mely egy új nagylemez készítésére is inspirálta, amelyről "Az el nem csókolt csók" című igen lírikus dal, lehet egy élet regény is, került fel bemutatásra.

 

Koncz Zsuzsa - csoda szép slágerek

Koncz Zsuzsa, megasztár énekes, ki Mit tud slágerek, A '60-as évek elején, a Magyar Televízióban amatőr művészek számára meghirdetett első Ki Mit Tud vetélkedőn tűnt fel, ahol gimnáziumi osztálytársnőjével, Gergely Ágival, mint a "két Gézengúz" arattak országos sikert, lettek egycsapásra közismertek.A TV-szereplés után keresik meg Zsuzsát az akkori amatőr sztárzenekarok, először az Omega, majd az Illés, végül a Metro is, akikkel a következő években fellép, s akikkel pályája a későbbiekben összefonódik.
Az "eredeti rockfelhalmozódás" korában vagyunk, amikor a magyar könnyűzenét máig meghatározó szerzők-előadók-muzsikusok első lépéseiket teszik, egyenlőre az egyetemi klubok diákközönsége, majd (1966-tól, az Magyar Televízió első táncdalfesztiválját követően) az ország egyre növekvő médianyilvánossága előtt.

Részletek itt vidó előadással>>>
 

CSILLAG SZÜLETIK: TABÁNI ISTVÁN

  csillag születik   csillagszületik gyöztese   megasztár   sztár   Tabáni István énekesVégre itt egy zseniális igaz ember, aki a nagy nyílvánosság elött elsírta magát, majd a műsor vezetők is, amiből nem maradt ki a kevésbé érzékeny zsűri tag sem. Talán könnyezett a tv nézők jelentős része is. Igazán nagy és tiszta szívű mondhatjuk nyugodtan sztár énekesről van szó. A tv néző közönség is érzi, ezeket az emberi vonáasokat. Persze a hangja is van ahhoz, hogy ilyen érzelmi hullámokat tudjon felkavarni bennünk.  A csillag születik műsorban énekesi kategóriában aratja a sikereket a 31 éves Budapesti fiatalember. 
Ezt már István mondja: Mindig szerettem volna jobbat és jobbat kihozni magamból, és mivel úgy éreztem, hogy ez nem megy, állandó hiányérzet volt bennem.

 

ZALATNAI SAROLTA a legtöbb fesztivál díjat nyert énekesnő

  megasztár énekesnő   sláger retro dalok   Zalatnai Cini   Zalatnai Saci   ZALATNAI SAROLTA énekesnő, megasztár énekesnő, Zalatnai Sarolta fesztivál díjakat nyert énekesnőZalatnai Saroltának nagyon sok igazi jó dalt köszönhetünk, a mai fiatalok talán mindezekből keveset ismernek, vagy semmit. Sosem foglalkoztam azzal kinek milyen a magánélete, mindenki követ el hibákat. Egy énekesnél a lényeg a jó dalok, ami Zalatnainál meg bőségesen jüöttek az igazi sláger dalok, amelyek azonnal népszerűvé váltak! .... és ez a lényeg.

Rövid életrajzából többet lehet tudni.
Eredeti nevem Charlotte Sachert volt, melyet a rendszerváltás idején magyarosított családom magyarra. Pici koromtól imádtam a zenét, szüleim operaénekesnek szántak, de egy mandulaműtét a hangomat megváltoztatta és ez a rekedtes hang már nem volt alkalmas a komoly zenéhez. Hét évig zongoráztam, majd 16 éves koromtól énekelni kezdtem, már gimnazista koromban, a Toldy Gimnáziumban, ahol angol és testnevelés szakra jártam. Később kozmetikusnak is tanultam, majd német és angol felsőfokú, valamint zenei vizsgát tettem.
Fesztivál énekesnőnek tartom magam, hiszen én nyertem a legtöbb magyar és nemzetközi díjat. Két évig éltem és tanultam Angliában, ahol - mint a vasfüggöny mögül jött énekesnő Bővebben a lemezeivel itt>>>

MÁTÉ PÉTER A LEGKIMAGASLÓBB ZENEI EGYÉNÍSÉG

  MÁTÉ PÉTER   megasztár énekes   megasztár zenész   ZENEI EGYÉNÍSÉGMáté Péter minden tekintetben kimagasló egyéniség a hazai zene történetében, ugyan nem tett (nem tehetett) szert akkora hírnévre, mint Bartók, Liszt, vagy Kodály, mégis tehetsége és tudása alapján méltó utódja világhírű zenészeinknek.
1947 február 4-én napvilágot látott egy kisfiú az akkor még félig romos Budapesten, hogy a 70-es években, a keleti tömbben minél ismertebbé tegye a magyar könnyűzenét és szólóénekesként példátlan népszerűségre tegyen szert. A zenével való örök barátsága már nagyon fiatalon megköttetett. 6 évesen magántanárral kezdett megismerkedni a zongorával és gitárral, melyek élete végéig leggyakrabban használt melódia-keltői voltak. A fiatal Máté Péter széles skálájú hangját is hamar felismerték, ezért énekelni is elkezdett tanulni. Minden bizonnyal ezen rendkívül széles ívű oktatásnak köszönhető, hogy később amolyan "zenei polihisztor"-rá vált.

Republik együttes története

megasztárok pop zenészek rock zenészek Republic együttes1990. február 23-án alakultak, lemezborítóikon szereplő hal is ezt szimbolizálja. Boros (sz.: 1962. nov. 17.) (ex-Citrom, ex-Kanguru), Tóth (sz. 1966. máj.

CSILLAGSZÜLETIK GYŐZETESE. TABÁNI ISTVÁN

•	csillag születik  •	csillagszületik gyöztese  •	megasztár   Tabáni István énekesTöbb ezren szerettek volna 2009 csillagai lenni, de ez csak egyvalakinek sikerülhetett.
A négy döntős - Csikó Szabi, Tabáni István, Vásáry André és Veres Robi - a döntőre nem csak egyéni de egy-egy közös produkcióval is készült, melyben négy sztárvendég is segítette őket. A már kiesett középdöntős kiscsillagok is vissztértek ma estére, hogy különleges meglepetésekkel ajándékozzák meg a közönséget.A zsűri bár ezen az estén is pontozta a döntősök produkcióit, az ő pontjaik a végeredményt már nem befolyásolták. A közös produkciókban ismert művészek segítették a versenyzőket. Galambos Lajos Veres Robival, Keresztes Ildikó Tabáni Istvánnal, AFC Tomi Csikó Szabival , Vásáry André pedig a a világhírű homokanimátorral,

www.mediatop.hu/radics-gigi-enekes-megasztar

Feliratkozás RSS - admin blogja csatornájára